In de vorm van apparatuur, materiaal en kennis PCR test geven wij een hand
LabHOH Aruba biedt steun aan zustereiland st. Eustatius

Het LabHOH op Aruba heeft St. Eustatius onlangs geholpen door materiaal en apparatuur te sturen voor PCR testen. De afdeling microbiologie van LabHOH is geaccrediteerd met ISO 15189, waardoor kwaliteit en expertise is gegarandeerd. Uiteraard schroomt het LabHOH niet om hulp te bieden, waar nodig, en zodoende kon de afdeling Openbare Gezondheid (OG) van het openbaar lichaam St. Eustatius rekenen op hulp vanuit Aruba. Een Abbott ID NOW apparaat is in bruikleen gegeven waarmee een Rapid NAAT test gedaan kan worden in 20 minuten. Het LabHOH heeft dit apparaat tijdelijk weggehaald van het vliegveld op Aruba om zo buureilanden te kunnen ondersteunen.
Hiernaast zijn er ook cartridges opgestuurd om de testen te kunnen uitvoeren. Verder heeft het LabHOH helpen bemiddelen met hun contacten zodat de afdeling OG N95 maskers heeft kunnen ontvangen op de zo kortst mogelijke termijn.

Advertisements

Naast materiaal heeft het LabHOH ook een medewerker uitgestuurd om zo specifieke kennis te kunnen overdragen en de ondersteuning te geven, waar nodig.

Mooi is ook te melden dan er vanuit deze hulp, nu ook de afdeling OG van Sint Eustatius op haar beurt buureiland SABA ondersteunt. Een domino effect; met elkaar delen waardoor ieder een steuntje elkaar in de rug biedt in deze moeilijke tijden die de hele wereld in zโ€™n grip heeft.

LabHOH wilt iedereen eraan herinneren Covid-19 regels te volgen en constant hygiรซne maatregelen toe te passen. Letโ€™s keep on staying safe!