Politici geven valse hoop aan het volk als voorbereiding op de verkiezingen?

KRALENDIJK, Bonaire

Het protest van 5 mei jongstleden eindigde door de protestleiders die een manifest uitbrachten aan dezelfde politieke leiders, die sinds 10-10-10 geen beslissingsbevoegdheid hebben en die ermee hebben ingestemd om de Bonairiaanse volk in de Nederlandse Grondwet in 2017 te verankeren onder ongelijke rechten en zijn de hoeders van de volk in deze koloniale status. Is dit geen manipulatie van de volk, wat dan wel?

De openbare waarschuwing van de Nos Kier Boneiru Bek, dat het protesteren als volk-initiatief door dezelfde traditionele politieke leiders van het volk werd gekaapt, had een landelijke impact en verhoogde het bewustzijn van het volk van Bonaire dat zeer terughoudend werd. Het is zeer bedroevend om te zien dat al deze, UPB, MPB, DP en onafhankelijke politieke leiders met lachende gezichten het manifest ontvangen. Hypocrisie van de hoogste orde omdat zij zelf met Nederland zijn akkoord gegaan om de Bonaire bevolking tegen hun wil in de Nederlandse Grondwet zonder gelijke rechten te verankeren : – dit zijn de feiten:

Advertisements

Elvis SjinaAsjoe MPB โ€“ โ€œje kan autonomie niet etenโ€ โ€“ was een van de belangrijkste leiders tegen het zelfbeschikkingsrecht van het Bonaire volk, dat zwaar verloor met zijn partij JA-campagne in het referendum 2015 en de 66% nee-stemmen van de bevolking van Bonaire,  verwerping in het referendum niet respecteert โ€“ hij leidde de coalitie in 2017 om Nederland groen licht te geven om Bonaire zonder gelijke rechten in de Nederlandse grondwet te verankeren
Daisy Coffie MPB nu M21? โ€“ ook tegen de Boneriaanse volk, als verliezer van hun JA-campagne in het referendum van DEC 2015 en Coffie stemde voor in de eilandsraad in 2017 om Nederland groen licht te geven om de bevolking van Bonaire zonder gelijke rechten in de Nederlandse grondwet te verankeren โ€“ en is tegen de 66% Nee afwijzing de wensen van het volk van Bonaire
Clark Abraham DP โ€“ als politiek leider brak met zijn eigen partij en verraadde het volk om in 2017 een coalitie te vormen met MPB, voor een tijdelijke gedeputeerde positie en ging akkoord samen met SjinAsjoe, Coffie, Raphaela, Vrolijk en Statie om Nederland groen licht te geven voor eeuwig verankeren van het volk van Bonaire in de Nederlandse Grondwet zonder gelijke rechten
Nina Den Heyer โ€“ gedeputeerde die bij verschillende gelegenheden publiekelijk verkondigde dat โ€œje kan autonomie niet etenโ€ en vervolgens blijft klagen dat ze niets kan doen voor het volk van Bonaire omdat Den Haag beslist โ€“ hoe hypocriet om te praten over non-discriminatie en gelijkheid als je de leider bent dat het volk van Bonaire hun rechten ontzeg door  โ€œje kan geen autonomie etenโ€? Al deze politici die praten over gelijke rechten enz. terwijl zij zelf degenen die verantwoordelijk zijn die het volk van Bonaire hierin hebben gestopt?

Dezelfde politici met meerdere rollen als vakbondsleiders, mediapresentatoren, adviseurs, enz. stonden vooraan en riepen dezelfde mensen op die ze tijdens het laatste pensioenprotest voor de gek hielden en werden gedwongen om in verschillende  media-uitjes te gaan om te proberen afstand te nemen door te zeggen dat het geen politiek is . Zeer tegenstrijdig aangezien bijna alle politieke leiders die zich voorbereidden op de komende verkiezingen werden gemobiliseerd om te proberen enkele van hun trouwe fanatieke volgelingen deel te laten nemen aan de manifestatie die op geen enkele manier overeenkwam met het pensioenprotest. Uiteindelijk bleek het toch in een campagne-evenement voor politieke toespraken.

Naarmate de verkiezingen van 2023 naderen, moeten we het volk van Bonaire waarschuwen voor deze pro-Nederlandse partijen en politieke leiders en anderen opportunisten met hetzelfde verhaal van dit nieuwe Nederlandse plan van niet-discriminatie en gelijke rechten waar Den Haag toch blijft beslissen. Gelijke rechten en non-discriminatie begint met echte democratie en macht om te beslissen over uw eiland. Deze politieke leiders, het enige dat ze nodig hebben, zijn stemmen en een baan en beginnen nu gelijke rechten te gebruiken om de Nederlandse-stemmen stemmers die Bonaire blijven binnenrukken met het stemrecht en omdat de Bonerian al een minderheidsgroep is geworden op zijn eiland en onvermijdelijk zal verdwijnen in de komende jaren en hun stemmen in de toekomst niet nodig zullen zijn.

De NKBB daagt al deze politieke leiders uit, die geen macht hebben omdat Den Haag beslist, en weigeren te leren van onze koloniale geschiedenis, maar koppig doorgaan met het volgen van dezelfde traditionele politiek die door Den Haag is uitgezet die de Antillen vernietigde en onze volk van Bonaire verdeelde, in plaats van een oplossing op internationaal niveau van de Verenigde Naties, een alternatief om ons te verenigen in ons traject om Bonaire op de niet-zelfbesturende gebieden van de Verenigde Naties te plaatsen.

Enkele belangrijke voordelen wanneer Bonaire is opgenomen op de lijst van de VN:
1- Holland moet elk jaar verslag uitbrengen aan de Algemene Vergadering van de VN over de economische, sociale, politieke, educatieve, culturele ontwikkeling van Bonaire
2- De instellingen en financiรซn van de Verenigde Naties zullen Bonaire rechtstreeks bereiken; toezicht van de VN op alle activiteiten die leiden tot zelfbestuur op Bonaire
3- Volgens artikel 73 van het Handvest van de Verenigde Naties krijgt de cultuur en identiteit van de bevolking van Bonaire  bescherming tegen de Nederlandse invasie.

NKBB en BHRO bedanken alle burgers die werden aangemoedigd door ons standpunt en die zich hebben uitgesproken om politieke manipulatie te stoppen en hebben geholpen om het bewustzijn te vergroten en onze volk in staat te stellen om te blijven strijden om de mensen- en zelfbeschikkingsrechten van het volk van Bonaire te herstellen.